StoryEditorOCM
Šibeniku uvali Minerska

U sklopu Festivala znanosti ispred Posjetiteljskog centra učenici predstavili svoje znanstvene projekte i radove

Piše Šibenski.hr
23. travnja 2024. - 14:08
U sklopu Festivala znanosti 2024., danas je ispred Posjetiteljskog centra u uvali Minerska, održana smotra radova obrazovnih institucija pod nazivom ‘Kako je počela znanost na mom otoku?‘Ju Priroda ŠkŽ/

U sklopu Festivala znanosti 2024., danas je ispred Posjetiteljskog centra u uvali Minerska, održana smotra radova obrazovnih institucija pod nazivom Kako je počela znanost na mom otoku?

Smotru na kojoj je sudjelovalo 15 obrazovnih institucija iz Šibensko-kninske županije, organizirala je JU Priroda Šibensko-kninske županije u suradnji s udrugom Edukacijski inkubator.

Ravnateljica JU Priroda Šibensko-kninske županije, mr. sc. Anita Babačić Ajduk zahvalila se svim sudionicima na trudu, suradnji i sudjelovanju na ovoj smotri koja se po prvi put održava u Posjetiteljskom centru „Kanal sv.Ante“, dok je službenica ovlaštena za obavljanje poslova pročelnika UO za prosvjetu, znanost, kulturu, sport i nove tehnologije Šibensko-kninske županije, Sanja Kumanović Stipaničev, iskazala zadovoljstvo velikim odazivom škola, učenika i mentora te nadu da će se ova vrijedna smotra nastaviti i ubuduće na istom mjestu.

Smotra radova obrazovnih institucija zamišljena je kao platforma za predstavljanje znanstvenih projekata i radova djece vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Nakon prezentacije svojih kreativnih, edukativnih i zabavnih projekata na temu Inteligencija, sudionici su imali priliku razgledati edukativno-zabavnu izložbu Posjetiteljskog centra - „Dodir rijeke i mora“. 

Program ovogodišnje smotre dodatno je bio obogaćen nastupima učenika iz glazbenih škola iz Šibenika i Drniša.

25. travanj 2024 21:29