StoryEditorOCM
ŠibenikGradovi prijatelji djece

U Šibeniku su se danas okupili predstavnici gradova s prestižnom UNICEF-ovom titulom (FOTO)

Piše Šibenski.hr
12. svibnja 2018. - 14:24


 
Šibenik je ove subote domaćin 12. susreta gradova i općina – prijatelja djece koji organizra Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske (Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”), Koordinacijskog odbora akcije “Grad Šibenik – prijatelj djece” i Društva „Naša djeca“ Šibenik uz pokroviteljstvo Grada Šibenik.
 
Manifestacija je svečano otvorena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a uz glazbeno-umjetnički program za koji su se pobrinuli učenici OŠ Jurja Šižgorića i OŠ Petra Krešimira IV., predstavnike 26 gradova i općina, koji u skladu s UNICEF-ovim standardima imaju titulu prijatelja djece, i koji su se ove godine uključili u akciju pozdravila je i šibenska dječja gradonačelnica Katarina Milković.

Skup je pozdravio i šibenski gradonačelnik Željko Burić te žuapn Goran Pauk, a goste u kazalištu pozdravila je i  predsjednica Hrvatskog saveza DND-a Aida Salihagić Kadić, te Koraljka Sopta uime Ministarsva kulture.
 
 Tema ovogodišnjeg Susreta je „Kultura i dječje stvaralaštvo“ te će tako biti održane radionica zavičajnih mapa za odrasle i djecu. Radionica je koncipirana kao korelacija likovno-umjetničkog, povijesnog i jezično dramskog sadržaja.
 

07. svibanj 2024 08:13