StoryEditorOCM
ŠibenikProjekt ‘UpoZORI‘

U potrazi za održivim svijetom: Sedmaši iz OŠ Meterize naučili kako izraditi pastu za zube i dezodorans

Piše šibenski.hr
22. studenog 2020. - 10:09

Iako Covid 19 uvelike diktira školski život i način rada, u školskom kurikulumu i u ovoj se situaciji nađe mjesta za različite projekte. Jedan od takvih u Osnovnoj školi Meterize je projekt koji nosi naziv "UpoZORI - U potrazi za održivim svijetom" udruge Tatavaka.

Projekt "UpoZORI - U potrazi za održivim svijetom" učenicima osnovnih i srednjih škola donosi teme poput važnosti života bez otpada, štetnosti plastike, klimatskim promjenama i mnogim drugim održivim temama. Projekt je financiran uz pomoć Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Učenici 7. a razreda, sa svojim profesoricama Hamidom Šarić i Mirjanom Lovrić, poslušali su zanimljivo predavanje „Odmori se od plastike“ koje su im pripremile volonterke iz udruge - Ivana Kordić i Anamarija Prgomet.

Učenici su pristali sudjelovati u različitim izazovima kao što su uporaba platnenih vrećica u trgovinama, staklenih boca za piće i priprema kolača umjesto kupovanja gotovih u plastičnoj ambalaži… što sve moraju dokumentirati fotografijama i postaviti na stranice udruge.

Potom su volonterke naučile učenike kako će izraditi pastu za zube i dezodorans. Pasta je bila potpuno zelena (od zelene gline), pa su se neki i prepali hoće li im zubi pozelenjeti nakon uporabe.

18. travanj 2024 12:47