StoryEditorOCM
Šibenik"Trokut" Šibenik:

U ponedjeljak u posjetu "Trokutu" uglednici iz više svjetskih zemalja oduševljeni viđenim

Piše PROMO
23. svibnja 2023. - 13:56

 

Ovaj ponedjeljak Trokut je ugostio više stranih dužnosnika: veleposlanika Kraljevine Španjolske, Juan González-Barba,

veleposlanika Države Slovenije, Gašpera Dovžana,  prvu savjetnicu i zamjenicu veleposlanika Francuske Republike, Lilas Bernheim, Daniele Messina, Fondazione Monte dei Paschi di Siena, Elisa Elena Vasiliu, EURAC, Varcities,

Max von Abendroth (WAPPP),Pavle Schramadei, (Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva) i 

Petra Geršić, Varcities, City of  Novo Mesto

Tijekom posjete veleposlanici i ostali predstavnici obišli su Trokut uz vodstvo direktorice Trokuta Šibenik Diane Mudrinić.

„S Trokutom smo htjeli napraviti centralno mjesto za poduzetništvo, jednu prepoznatu  zajednicu van granica u koju su pozvani svi koji skupa s nama žele napraviti bolje mjesto za sve nas. Smatram da smo u tome i uspjeli gledajući rezultate od samog početka do danas. Iza nas su sada prepoznati projekti poput Trokut NEET Akademije, STEM kampa Trokutića, uspješno preuzimanje upravljanja nad centrima iNavis i PIN. Drago mi je da smo u mogućnosti ugostiti pojedince i predstavnike država iz cijelog svijeta, jer je to potvrda da ovo što smo napravili je zaista prepoznato i na svjetskoj razini.“, ističe direktorica.

Veleposlanike i ostale predstavnike posebno je dojmila radionica kolege Ivana Šode koji je demonstrirao koje su sve  mogućnosti proširene stvarnosti uz upotrebu Microsoft HoloLens 2 naočala.  Naš gosti  za interakciju s hologramima koristili su ruke i glasovne naredbe na HoloLens 2 uređaju.

Hologrami stapaju digitalni svijet s fizičkim okruženjem kako bi izgledali i zvučali kao da su dio okoline.

 

Kako bi vam dočarali atmosferu posjete, pogledajte fotogaleriju!

20. travanj 2024 10:26