StoryEditorOCM
ŠibenikSTOP KRIVOTVORINAMA I PIRATSTVU

U petak na trgu kod katedrale velika akcija policije

Piše šibenski.hr
7. lipnja 2017. - 17:17


U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva financija/Carinske uprave, Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Hrvatskog društva skladatelja - ZAMP-a i drugih udruga koje sudjeluju u sustavu zaštite prava intelektualnog vlasništva u petak 9. lipnja, u vremenu od 10 do 22 sata, u Šibeniku na trgu Republike Hrvatske u sklopu akcije „STOP KRIVOTVORINAMA I PIRATSTVU“ će biti postavljena pozornica za izvođače i štand na kojemu će biti izloženi primjerci krivotvorenih proizvoda, kao što su parfemi, tenisice, remenja, novčanici, mobiteli, DVD i CD mediji, torbe, odjeća i drugo.

Tom prilikom građani će moći razgledavati i predstavnicima ministarstava postavljati pitanja, a biti će dostupni i promotivni materijali.

Cilj ove akcije je podizanje razine javne svijesti o potrebi zaštite prava intelektualnog vlasništva, odnosno da se građanima pobliže pojasne štetnost i opasnost od krivotvorenih proizvoda i zašto ih nije dobro kupovati i konzumirati.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske pozovaju građane da dođu i iskoriste ovu priliku da se upoznaju kako krivotvoreni proizvodi mogu biti štetni za njihovo zdravlje, naročito lijekovi, kozmetika i koliko treba biti oprezan prilikom kupovine robe poznatih marki putem interneta, oglasnika, na tržnicama, sajmovima, kao i svim drugim pitanjima vezanim za ovu temu.



 

24. svibanj 2024 21:55