StoryEditorOCM
Šibenikstrašna tragedija

U nezapamćenom krvavom pohodu ubijen Tedi Slamić, izvršni direktor Djela

Piše Ivo Mikuličin
30. siječnja 2021. - 17:05

Tko je bio ubijeni Tedi Slamić?

Tedi Slamić je bio izvršni direktor trgovačkog poduzeća „Djelo“, koje formalno ima sjedište u Unešiću, ali zapravo posluje mahom u Šibeniku. Unešić je potenciran vjerojatno zbog toga što su mu korijeni iz susjednog Ljubostinja.

Njegov otac Joso bio je pukovnik Hrvatske vojske i zamjenik Ivana Bačića, zapovjednika slavne šibenske 113. brigade.

Otac mu se rastao od majke, pa je vođenje tvrtke praktički prepustio sinu Tediju.

Tedijev stric Dane istakao se tijekom Domovinskog rata pomoću šibenskom zavičaju u doba, dok je živio u Njemačkoj. Dane se vratio iz dijaspore, te kupio hotel „Borovnik“ u Tisnome, gdje se i Tedi spremao izgraditi (urediti) hotel „Stara škola“.

- Tedija sam poznavao kao korektnog i vrlo poduzetnog čovjeka. Upravo smo prije tri dana imali dogovor oko konačne uređenja tog hotelskog zdanja, kad sam na portalu pročitao strašnu vijest – kratko nam je, očito neraspoložen, kazivao Ivan Klarin, načelnik općine Tisno i bivši saborski zastupnik SDP-a.

Puno emotivnije reagirao je Žirjanin Maksim Roman, stari prosvjedni radnik i utemeljitelj „Centra za rehabilitaciju obitelj Roman“.

- Tedi je prema vani možda djelovao samo kao tvrdi, poduzetan čovjek, ali je zapravo bio nježan otac, obiteljski čovjek. Moja unučad se stalno igrala s njegovo dvoje djece. U njegovu stanu ili kod moga sina Zorana u zgradi na Šubićevcu – otkrio nam je Maksim.

17. travanj 2024 23:17