StoryEditorOCM
ŠibenikOglasili se iz gradske uprave

U nekoliko sati pala je četvrtina godišnjih oborina: U podzemnoj garaži na Poljani nije zabilježena nikakva šteta

Piše šibenski.hr
1. rujna 2020. - 10:56

Poslije obilne kiše koja je u ponedjeljak navečer pogodila Šibenik, i među ostalim, potopila podzemnu garažu u Šibeniku, što je izazvalo ogorčenje građana i oporbenih političara, iz šibenske gradske uprave ogasili su se priopćenjem

Priopćenje iz gradske uprave prenosimo u cijelosti.

Obilna količina oborina koja je jučer u poslijepodnevnim i večernjim satima zahvatila Šibenik izazvala je probleme u prometu. Prema podacima DHMZ-a, na području grada Šibenika pale su 52 litre po četvornom metru što je više od uobičajenog prosjeka za cijeli kolovoz. U nekoliko sati pala je gotovo četvrtina ukupnih oborina cijele 2020. godine.

Uslijed jakog nevremena, došlo je do preopterećenja sustava odvodnje te se kiša zadržavala na kolnicima. Također dio oborina slio se prema prvoj etaži podzemne garaže koju su djelatnici Gradskog parkinga d.o.o. promptno otklonili te nije zabilježena nikakva materijalna šteta.

Rekonstrukcijom Ulice Petra Grubišića, Zadarskoj ulici i Ulici Miminac kroz projekt Aglomeracije Šibenik umanjit će se priliv slivnih voda prema glavnoj šibenskoj prometnici.

U srijedu, 2. rujna u jutarnjim satima u gradskoj tvrtki Vodovod i odvodnja održat će se sastanak na kojem će se razgovarati o mogućnostima smanjenja količine oborina koje na Ulicu kralja Zvonimira dolaze iz priključnih ulica. Dogovorit će se i plan intenzivnog čišćenja šahtova na cijelom gradskom području.

20. travanj 2024 13:40