StoryEditorOCM
ŠibenikSDP udijelio zadatke

U narodu poznatiji kao ‘klečavci‘: Restović pozvao gradonačelnika Burića da muškarcima zabrani molitvu u svom dvorištu

Piše Šibenski.hr
3. ožujka 2023. - 11:30

Šibenski SDP odlučio je svaki mjesec u gradsku upravu protokolirati zadatke koje bi gradonačelnik Željko Burić trebao odraditi taj mjesec, a koji će biti na dobrobit građana Šibenika.

Tako je Tonči Restović, predsjednik šibenskog SDP-a u petak gradonačelniku Buriću udijelio prva dva zadatka koja bi trebao riješiti tijekom ožujka.

Prvi se odnosi na sanaciju katranske jame na prostoru bivšeg TEF-a

– S obzirom na važnost i aktualnost nekog budućeg projekta na tom području mislim da je to iznimno bitno. Gradonačelnik je u medijima izjavio da je procjena troška te sanacije oko 150 tisuća eura, pa ga pozivam da napravi to već ovaj mjesec – kazao je Restović.

Drugi zadatak vezan je za rješavanje pitanja, kako je istaknuo šef šibenskog SDP-a, konstantnog smrada na području Podsolarskog, Mandaline, Brodarice i Zablaća.

– Podsjetit ću da je Burić još na prošlim izborima rekao kako će taj problem, kroz mjesec ili dva, biti riješen. Svjedoci smo da uvijek ništa nije poduzeto– rekao je Restović i pozvao gradonačelnika da, ako nije već ove subote to napravio, već sljedeće prve subote u mjesecu u svom dvorištu zabrani okupljanje muškaraca koji mole krunicu u organizaciji bratstva Vitezovi Bezgresnog Srca Marijina.

Odnosno, kako je rekao, ‘u narodu poznatih klečavaca, koji nas žele sa svojom prilično agresivnom agendom vratiti nekih 200 ili 300 godina unazad‘.

image

Sibenik, 040223.
Treca muska molitva krunice u organiziaciji bratstva Vitezovi Bezgresnog Srca Marijina ispred zgrade Kresimirova doma.
Foto: Niksa Stipanicev/Hanza Media

Niksa Stipanicev/Cropix
20. travanj 2024 01:24