StoryEditorOCM
ŠibenikPosao za DORH i USKOK

U malverzacijama s ulaznicima NP Kornati oštećen za milijun kuna

20. veljače 2017. - 15:57

Za oko milijun kuna prihoda, neslužbeno, oštećen je NP Kornati u malverzacijama s ulaznicama otkako je lani uveden elektronički sustav naplate, zbog čega je ravnatelj parka Josip Zanze prošlog petka podnio kaznenu prijavu DORH-u.
-Točno je, podnio sam kaznenu prijavu, no u interesu istrage ne smijem više ništa reći, pa niti procijenjeni iznos novca koji spominjete, osim da sam osobno otkrio prevare, izjavio je u kratkom telefonskom razgovoru.
Anita Babačić-Ajduk, predsjednica Upravnog vijeća NP Kornati također nije bila spremna iznijeti detalje, osim da je sumnja opravdana.
-Jako sam rastužena zbog toga. Javili su mi u četvrtak i NP Kornati je po svoj prilici oštećen za značajni iznos, te očekujem da će istraga u što skorijem vremenu rasvijetliti sve činjenice i okolnosti krađa, kaže Babačić-Ajduk.
Opet neslužbeno, manipuliralo se navodno s dvostrukim ulaznicama u park, koje se izdaju kada gosti izgube originalne. Duplikati su se tako, u nemaloj količini izdavali kao originalne ulaznice, a novac je dijelila grupa ljudi. Ako je istina da je takvih ulaznica bilo čak 25 posto, onda je svota od milijun kuna za koliko je navodno oštećen park, vrlo blizu istini.



 

20. travanj 2024 18:34