StoryEditorOCM
ŠibenikPlenković kao bronhi

U Luci Šibenik se lakše diše: Njezinom većinskom vlasniku kutinskoj Petrokemiji odobren nastavak opskrbe plinom

Piše Hina/K. G
7. travnja 2017. - 16:55

U Sisačko-moslavačkoj županiji s olakšanjem je u petak dočekana vijest da je na sastanku premijera Andreja Plenkovića s upravom Petrokemije i Prvog plinarskog društva (PPD) ostvaren dogovor o nastavku opskrbe kutinske tvornice mineralnih gnojiva plinom, što znači da će se proizvodnja, čije je obustavljanje već pokrenuto, ipak nastaviti.

To je i logično budući da je Petrokemija s oko 1.650 zaposlenih najveće trgovačko društvo u županiji te mnogo znači ne samo za Kutinu i županiju, nego i za cijelu Hrvatsku.
 
Ta informacija s odobravanjem je dočekana i u Šibeniku. Točnije u Luci Šibenik, čiji je kutinska tvrtka većinski vlasnik. Blokada Petrokemije bila bi težak udarac za "Luku" koja zapošljava 131 radnika i trenutačno se pokušava modernizirati kako bi bila što konkurentnija na tržištu.

Podsjetimo, premijer Plenković u petak je, s konferencije za novinare u Banskim dvorima nakon što se sastao sa čelnicima tvrtke dobavljača i kutinskog proizvođača umjetnih gnojiva, izvijestio kako je dogovoreno da PPD nastavi s opskrbom plina Petrokemiji,
 
Apelirao je na sindikate i sve zaposlenike da normalno nastave svoje aktivnosti, što je važno za Kutinu, za Moslavinu i u konačnici za hrvatsku poljoprivredu.

 "Vlada kao većinski vlasnik Petrokemije angažirat će se na pronalaženju sredstava koja bi omogućila dodatnu likvidnost Petrokemije, a naravno da nas u perspektivi očekuje kvalitetan i ozbiljan proces restrukturiranja, pa i dokapitalizacija kako bi se osigurala dugoročna održivost", istaknuo je premijer.

26. travanj 2024 23:39