StoryEditorOCM
Šibenik‘naš mali‘

U đardinu predstavljena impozantna skulptura posvećena šibenskom košarkaškom geniju; pogledajte fotogaleriju

Piše šibenski.hr
13. prosinca 2023. - 13:05

Da je šibenski božićni sajam po mnogočemu poseban, i nije neka novost, a ono što ga zaista čini drugačijim jest da se svake godine, u Perivoju Roberta Visianija, centralnom mjestu svih adventskih događanja, postavi impozantna skulptura u čast Šibeniku, ali i svijetu, bitnih ličnosti.

Nakon mehaničkog gramofona sa zvučnicom i replikom gramofonske ploče iz 1909. godine u čast operne dive Ester Mazzoleni, koji je park krasio lani te instalacije ‘Flora dalmatica‘, odnosno, knjige od gotovo tri metra teška gotovo 300 kilograma koja se na istoj fontani našla 2021. godine, ovogodišnja skulptura ‘Dvorana, lopta, stolice‘, a koja je predstavljena jutros u đardinu, posvećena je šibenskom košarkaškom geniju Draženom Petroviću koji bi, da je ostao s nama, 2024. godine proslavio 60. rođendan.

Instalacija ‘Dvorana, lopta, stolice‘ sastoji se od tri dijela - Draženove famozne četvorke, a koja je ispunjena košarkaškim loptama te skuplture Petrovića kao dječaka s loptom u ruci, a dijelovi zajedno šalju poruku o napornom radu kao jedinom receptu uspjeha.

Medijima su se obratili gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, direktor šibenske Turističke zajednice Dino Karađole te Josip Bačelić iz šibenske mreže kulturne suradnje Kolektiv 4b koja je u suradnji s brojnim udrugama, tvrtkama i pojedincima izradila predstavljenu skulpturu.

– Ovogodišnja instalacija posvećena je šibenskom košarkaškom geniju Draženom Petroviću koji bi, da je ostao s nama, 2024. godine proslavio 60. rođendan. Nije bilo lako prezentirati Dražena na posve drugačiji način od do sad viđenog, ali se nadam da smo uspjeli. Još jednom, poruka je, a posebno djeci, da bez velikog truda i rada nema uspjeha – istaknuo je Bačelić u ime šibenske mreže kulturne suradnje koja okuplja ljude različitih afiniteta s dugogodišnjim iskustvom rada u kulturi, a s ciljem stvaranja kulturnog sadržaja dostupnog svima.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
30. travanj 2024 17:37