StoryEditorOCM
ŠibenikNova regulacija prometa

U četvrtak stupaju na snagu velike promjene u centru Šibenika; Doznajte koje ulice će biti zatvorene

Piše šibenski.hr
25. ožujka 2020. - 12:53

Od sutra, četvrtka 26. ožujka nastavljaju se radovi na postavljanju kanalizacijske i plinske mreže u Ulici Stjepana Radića na predjelu Vanjskog od spoja s Ulicom Ante Starčevića (ispred zgrade Croatia osiguranja) prema ulici Put gimnazije, što donosi novu prometnu regulaciju na predjelu Vanjskog i posljedično uz Poljanu, izvijestili su iz šibenskog 'Vodovoda i odvodnje'.

Zbog potrebe izvođenja radova prekida se promet Ulicom Stjepana Radića kroz Vanjski od Ulice fra Jerolima Milete do spoja s ulicom Ante Starčevića (ispred zgrade Croatia osiguranja). Ovom dijelu ulice vozilima će moći pristupiti samo stanari.

Ulicom Stjepana Radića iz pravca Baldekina moći će se prometovati do križanja s Ulicom fra Jerolima Milete, desno prema Ulici Matije Gupca i dalje Šubićevcu ili lijevo prema Željezničkom kolodvoru i Vukovarskoj ulici.

- Najveća promjena, na koju vozače želimo posebno upozoriti nastupa u Ulici Vladimira Nazora koja se od Poljane spušta prema obali uz Perivoj Roberta Visianija. Od četvrtka će se promet ovom ulicom odvijati isključivo od obale u pravcu Poljane i dalje Ulicom Ante Starčevića (Tržnica), dakle od Autobusnog kolodvora, Splitskom ulicom desno prema Poljani- kazala je Anita Vlaić, glasnogovornica 'Vodovoda i odvodnje'.

Dio Ulice kralja Zvonimira od Miminca uz Poljanu ostaje kao i do sada jednosmjerna u pravcu Vanjskog. Iz centra grada prema Crnici i Njivicama može se Težačkom ulicom kroz Miminac ili Zadarsku ulicu, Ulicom kralja Zvonimira prema Domu zdravlja i dalje Crnici i Njivicama.

Iz Miminca i Zadarske ulice u Zvonimirovu može se skrenuti u oba smjera. Ulica Petra Grubišića zatvara se za promet, postaje slijepa ulica. U nju će iz Težačke moći pristupati samo stanari i vozila s dozvolom.

- Ukoliko okolnosti dopuste, radovi na Vanjskom trebali bi završiti do 1. svibnja. Sve sudionike u prometu pozivamo na povećan oprez i poštivanje nove prometne regulacije- zaključila je Vlaić.

18. travanj 2024 23:32