StoryEditorOCM
Šibenikdani ponosa i slave

U četvrtak središnja svečanost obilježavanja 31. obljetnice rujanskog ratnog podviga; Evo kompletnog programa

Piše Šibenski.hr
19. rujna 2022. - 13:00

Središnja svečanost obilježavanja 31. obljetnice rujanskog ratnog podviga održat će se u Šibeniku u četvrtak, 22. rujna 2022. godine. Program će započeti u 17 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, a nastavit će se komemorativnim skupom kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.

Uvodno je to kazano na današnjem sastanku članova Koordinacije za obilježavanje obljetnice u gradskoj upravi Grada Šibenika kojemu su prisustvovali predstavnici Policijske uprave Šibensko-kninske, Šibensko-kninske županije kao koordinatora programa, gradskih tvrtki i službi te braniteljskih udruga.

Mimohod branitelja i sudionika svečanosti šibenskim gradskim ulicama započet će u 18 sati od Spomen obilježja na Baldekinu Ulicom Stjepana Radića do Poljane i dalje Ulicom Vladimira Nazora te Obalom dr. Franje Tuđmana do Trga Pavla Šubića I. Promet spomenutim ulicama će, stoga, od 18 sati biti privremeno reguliran do završetka mimohoda.

Na Trgu Ivana Pavla I, pak, od 18.30 sati bit će održan prigodni program uz nastup klape po izboru braniteljskih udruga, a budući da su se obilježavanju 31.obljetnice rujanskog ratnog podviga pridružili i ovdašnji vinari, kao i članovi Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Šibenik, to će sudionicima mimohoda biti ponuđene porcije pidoća, domaće slastice i vino.

28. svibanj 2023 14:27