StoryEditorOCM
ŠibenikSolidarnost na djelu

U četvrtak akcija Crvenog križa: Ne dvoji- za drugog izdvoji

Piše Šibenski.hr
11. listopada 2017. - 14:12

Kao i prethodnih godina Hrvatski Crveni križ, drugog četvrtka u mjesecu listopadu, provodi Sabirnu akciju „Solidarnost na djelu“. Ove godine provodi se 45. Sabirna akcija pod nazivom „Ne dvoji. Za drugog izdvoji“ koja će se provoditi u četvrtak 12. listopada 2017. godine.

Suočeni sa sve većim brojem osoba koje ne mogu priskrbiti za svoju obitelj najosnovnije životne namirnice, Hrvatski Crveni križ u suradnji s Trgovačkim centrom „Kaufland, do 15. listopada, prikuplja hranu koja se može odložiti u postavljenoj košari.

Kupovinom u „Kauflandu“ jednog ili više od navedenih artikala za naše korisnike, odlaže se u postavljenu košaru koja je obilježena znakom Crvenog križa i proizvodima koji su potrebni. Sva prikupljena donacija i sva novčana sredstva namijenjena su za osobe o kojima skrbi Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik. Novčana sredstva prikupljena u prošlogodišnjoj akciji korištena su isključivo namjenski, za kupovinu hrane, ortopedskih pomagala kao i pomoć osobama u svrhu nastavka liječenja.

Također, prikupljat će se i novčana sredstva prodajom bonova zahvalnosti u protuvrijednosti od jedne kune. Od prikupljenih sredstava 10 posto izdvaja se u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, a preostali iznos ostaje Gradskom društvu Crvenog križa Šibenik.

19. travanj 2024 20:29