StoryEditorOCM
ŠibenikU utorak od 8 do podne

U akciju uključen maksimalan broj policajaca: Posebno će paziti na prekršaje pješaka i vozača

Piše šibenski.hr
10. siječnja 2022. - 13:34

U utorak između 8 i 12 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske provoditi će se ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanju prekršaja vozača i pješaka, izvijestili su iz šibenske policije.

- S obzirom da se u siječnju najviše teških prometnih nesreća događa naletom vozila na pješake akcija je usmjerena na prekršaje kako vozača tako i pješaka koji dovode do tih prometnih nesreća. Pri provođenju ove akcije, osim ovih prekršaja, posebna pozornost će se usmjeriti i na recidiviste u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će se usmjeriti na potencijalno opasne mikro lokacije te na lokacije na kojima su se prethodno već dogodile prometne nesreće s navedenom problematikom- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

19. travanj 2024 18:43