StoryEditor

Tvrtka Skelin Mont za oko 57 tisuća eura kupila parcelu na kojoj će graditi novi objekt vrijedan 17 milijuna kuna; Posao bi moglo naći još dvadesetak radnika

Piše Šibenski.hr
13. listopada 2018. - 12:14

Tvrtka za građenje i trgovinu Skelin Mont d.o.o. na Poduzetničkoj zoni „Podi“ izgradit će novi objekt na parceli od 11.360 metara četvornih, a kupoprodajni ugovor jutros su u Uredu gradonačelnika Šibenika potpisali gradonačelnik Željko Burić i direktor tvrtke Ivica Skelin.

- Uz turizam, po kojem Šibenik sve više biva prepoznat, iznimno je važan segment razvoja malog i srednjeg poduzetništva te širenje naše Poduzetničke zone Podi. Čestitam Ivici Skelinu na jačanju poslovanja te tvrtki želim mnogo uspjeha u radu, a priželjkujemo sve više investitora i proizvodnih pogona na Podima- kazao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Željko Burić.

- Gradit ćemo proizvodni pogon za aluminijske konstrukcije, a proizvodnja će se odvijati po najnovijim standardima. Na oko 3500 metara četvornih niknut će novi objekt, a uz proizvodni segment, obuhvatit će i tzv. showroom, gdje će se moći ispitati kvaliteta materijala. Investicija je vrijedna 17 milijuna kuna, a već se krenulo s postupkom ishodovanja građevinske dozvole- rekao je Ivica Skelin, vlasnik tvrtke Skelin Mont d.o.o., tvrtke koja u ovom trenutku zapošljava 92 radnika.

Novi pogon koji će biti najmoderniji na ovim prostorima, otvorit će mogućnost zapošljavanja novih 20 -ak radnika, te dodatno širenje tržišta koje u ovom trenutku obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i druge susjedne zemlje.

Kupoprodajna cijena navedene parcele iznosi 56.800 eura, a investitor se obvezao u roku od 18 mjeseci od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora pribaviti urednu građevinsku dozvolu za gradnju, odnosno potvrdu glavnog projekta sukladno idejnom projektu i dobivenoj lokacijskog dozvoli te započeti s gradnjom.

 

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 05:45