StoryEditorOCM
Šibeniknovac otišao u prave ruke

Tvrtka poznatog srpskog biznismena: suvlasnik ‘Dalmarea‘ donirao 40 tisuća eura šibenskom dječjem vrtiću ‘Kućica‘

Piše Šibenski.hr
24. studenog 2023. - 16:21

Grad Šibenik, odnosno Dječji vrtić „Šibenska maslina“, primio je donaciju kompanije MK Group vrijednu 40 tisuća eura u sklopu programa „Podrška porodici“, a danas je u Dječjem vrtiću „Kućica“ simbolični ček ravnateljici Maji Gulin predao Novak Bojanić, rukovoditelj turizma u MK Group.

Primopredaji je prisustvovao i zamjenik šibenskog gradonačelnika mr. sc. Danijel Mileta koji je istaknuo kako je riječ o školskom primjeru društveno-odgovornog poslovanja.

„Organizacija koja posluje na određenom području, a u našem slučaju na području grada Šibenika, treba biti društveno-odgovorna i doprinositi zajednici. To najjednostavnije i najčešće realizira putem donacija u aktivnosti vezane za mlade, sport, socijalu i zaštitu okoliša. Ova donacija je došla u prave ruke, odnosno u pravi dječji vrtić koji će s ovim iznosom do kraja godine urediti i opremiti dio svoga okoliša“, kazao je Mileta.

Novak Bojanić iz MK Group je dodao kako su u godini, u kojoj proslavljaju 40 godina djelovanja, izdvojili ukupno 750 tisuća za cijelu Adria regiju.

„Odlučili smo donirati novac u vrtiće, odnosno u njihovo renoviranje i uljepšavanje. Nadamo se da ćemo ovom donacijom doprinijeti boljem razvoju djece i poboljšanju kvalitete provedenog vremena u vrtićima“, kazao je Bojanić.

Ravnateljica dječjeg vrtića Maja Gulin zahvalila se donatorima na vrijednoj donaciji dodavši kako vrtić Kućica ima veliki vanjski prostor, još uvijek nedovoljno iskorišten i nedovoljno opremljen te se nada što skorijem uživanju djece na novim igralima. Simbolični ček na iznos 40 tisuća eura primio je danas i Svemir Obilinović, načelnik Općine

Nerežišće budući da je ta općina, uz gradove Zagreb, Umag i Šibenik, obuhvaćena programom donacija „Podrška porodici“.

Regionalni program „Podrška porodici“ pored Hrvatske, odvija se i drugim zemljama Adria regije u kojima posluje MK Group – Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori. Već sedmu godinu kompanija kroz njega novčano nagrađuje sve zaposlene koji postanu roditelji, uključujući zaposlene u Hrvatskoj. Interni program je zatim proširen donacijama ustanovama koje se bave djece i mladima, kao i jačanjem obitelji kao osnovne jedinice društva. MK Group je suvlasnik šibenskog trgovačkog centra „Dalmare“.

Inače, tvrtka MK Group vlasništvo je Miodraga Kostića, jednog od najbogatijih biznismena u Srbiji.

01. svibanj 2024 21:42