StoryEditorOCM
ŠibenikProjekt Podsolarsko

Turistička investicija šibenskog poduzetnika ‘na čekanju‘ u ladicama gradske uprave: Čovićeve vile prve goste će primiti u sezoni 2021.

Piše Davorka Blažević
10. ožujka 2020. - 13:09

Projekt Podsolarsko investitora "Zagreb Montaže", još uvijek čeka građevinsku dozvolu, za koju je sva prostorno-planska dokumentacija, kako nam je kazao (su) vlasnik tvrtke Vlado Čović, predana još u studenome prošle godine. Investitor je planirao s radovima započeti ove godine kako bi uspio "uhvatiti" iduću turističku sezonu sa završenim i za goste spremnim objektima. No, čini se da će radovi teško započeti prije jeseni...

Gdje je zapelo s projektom Podsolarsko i zašto građevinska dozvola ni nakon 4 mjeseca nije izdana, pitali smo Branku Vrančić, pročelnicu Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Šibenika.

- Predmet je u postupku. To je procedura, a ona traje. Ako je glavni projekt u redu, onda možemo izdati građevinsku dozvolu - kaže pročelnica Vrančić.

- Ali, ako projekt ima nekih nedostataka, šaljemo ga na doradu, a u sklopu ovog projekta rješavala se i pristupna cesta i radi toga je postupak izdavanja građevinske dozvole potrajao. Dokumentacija je sada u redu i dozvola će uskoro biti izdana investitoru - najavljuje pročelnica.

Ukoliko "uskoro" bude doista uskoro, ovog proljeća bi se moglo makar otvoriti gradilište u Podsolarskom, gdje je u planu izgradnja 300 apartmana u 45 vila na prostoru između Solarisa i Brodarice koji obuhvaća 165 tisuća kvadratnih metara površine uz more. Inače, u drugoj fazi projekta predviđena je i izgradnja hotela visoke kategorije, kapaciteta 250 kreveta. Računa se da je riječ o investiciji od bar 60 milijuna eura. Na lokaciji Podsolarsko planira se i gradnja mini-marine sa 65 vezova. Novi turistički resort, nadomak grada, trebao bi biti spreman za prve goste u sezoni 2021., kaže Čović, koji je svojedobno vjerovao da bi do prvih useljenja u njegove vile u Podsolarskom moglo doći potkraj ove, 2020. godine.

Investitor projekta je tvrtka Podsolarsko Rivijera, projekt se provodi prema idejnom rješenju jednog zagrebačkog arhitektonskog ureda, i kada bude završen u cijelosti, predstavljat će značajno pojačanje šibenskih turističkih kapaciteta.

Čovićeva ZagrebMontaža godinama čeka na realizaciju još jednog projekta - "Draga" - kojim je predviđeno preuređenje tržnice, izgradnja podzemne garaže na četiri etaže, s ukupno 500 parkirnih mjesta, i poslovno-stambenog kompleksa (poslovnog tornja) s 200 stanova. Vrijednost ova dva projekta, Drage i Podsolarskog, iznosi preko sto milijuna eura.

16. travanj 2024 17:19