StoryEditorOCM
ŠibenikNovo lice

Trg ispred OŠ Fausta Vrančića dobit će novi izgled: prepoznatljivi stupovi i volti imat će novu funkciju

Piše Marija Lončar
17. siječnja 2024. - 14:53

Šibenski Trg Ivana Gorana Kovačića ispred OŠ Fausta Vrančića, odnosno iza Vitićeve zgrade i Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" uskoro bi mogao izgledati posve drugačije.

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix

Naime, prepoznatljivi stupovi i volti, tj.prostor koji nadsvođuju ti kameni lukovi ispred ulaza u školu, a proteže se cijelom širinom tog trga dobit će novu funkciju.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta kaže kako je u tijeku izrada projekta nove knjižnice OŠ Fausta Vrančića koja će svoje novo mjesto dobiti upravo s pogledom na trg.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

-Prostor ispod lukova bismo zatvorili i pretvorili u školsku knjižnicu. Škola bi time dobila ne samo novu knjižnicu nego i jednu učionicu više na mjestu gdje je sada smještena knjižnica. Projekt se radi, a u sve su, naravno, uključeni i konzervatori – otkrio je Mileta, a na pitanje hoće li sada biti i prilika da na terasi iznad, Gradska knjižnica Juraj Šižgorić konačno dobije i svoj kafić o čemu se svojedobno razgovaralo ili naprosto prostor za neke nove svoje sadržaje, ipak nije mogao odgovoriti.

image

 

 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Iako knjižnica ima izlaz na tu terasu ona se nije koristila, jer je navodno statika bila upitna. No, Mileta sada kaže kako je to manji problem, ali zato jest proboj vode koji se tu događa. Ipak, i taj problem bi trebao biti skoro rješen, a što će se na "krovu" buduće školske knjižnice događati morat će odlučiti ona veća, Gradska knjižnica!

06. svibanj 2024 01:05