StoryEditorOCM
ŠibenikTomislav Ninić

Trenutačna bilanca proboja koronavirusa u šibenski Cvjetni dom: Zaraženo šest korisnika i dvije djelatnice

Piše Krešimir Gulin
15. listopada 2020. - 08:34
U šibenskom staračkom domu zabilježeno je osam slučajeva zaraze koronavirusomarhiv/Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Ukupno je šest štićenika šibenskog Cvjetnog doma zaraženo koronavirusom, izjavio je u četvrtak ujutro Tomislav Ninić, ravnatelj te ustanove koja skrbi o starijima i nemoćnima.

Podsjetimo, tijekom srijede je objavljeno kako su dvije djelatnice Cvjetnog doma, jedna medicinska sestra i njegovateljica, oboljele od Covida- 19.

Prema Ninićevim riječima, odmah po tom saznanju, testirano je 57 korisinika Doma, odnosno cijeli kat na kojem su radile spomenute djelatnice:

- Tim testiranjem smo utvrdili kako je još pet korisnika zaraženo. Na sreću, svi oni su aspimtomtaski i kamo sreće da tako i ostane.

Još prije dva dana utvrđeno je kako je još jedan štićenik Cvjetnog doma pozitivan na koronavirus:

- U redovnim kontrolama mjerenja tjelesne temperature utvrdili samo kako jedan korisnik ima povišenu temperaturu. Odmah smo pozvali Hitnu pomo koja ga je odvela u šibensku bolnicu. Na odjelu Infektologije je utvrđeno da taj korisnik boluje od Covida-19, i on je zadržan na bolničkom liječenju- veli Ninić.

On je istaknuo kako se u Domu drže svih epidemioloških uputa. Također, govori kako su praktički svakih sat vremena u kontaktu sa Zavodom za javno zdravstvo.

Prokomentirao je i slučaj medicinske sestre koja je očito unijela virus u starački dom:

- Zanimljiv je to slučaj. Ta medicinska sestra je tri mjeseca bila na bolovanju. Nakon toga je podvrgnuta testiranju i nalaz je bio negativan. Kada je dobila negativan nalaz počela je raditi. Praktički, radila je samo jedan dan, što znači da se zarazila u vrlo kratkom vremenu. Na žalost, ostvarila je kontakt s ostalim kolegicaa koje su sve u samoizolaciji, a jedna je zaražena koronavirusom- zaključio je ravnatelj Cvjetnog doma.

20. travanj 2024 08:18