StoryEditorOCM
Šibenikživjeti zdravo

Treće novo na šibenskim otocima: Grad Šibenik i HZJZ u potpunosti obnavljaju dječje igralište na Kapriju

Piše šibenski.hr
21. srpnja 2022. - 13:43

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je kroz projekt „Živjeti zdravo“ u sklopu Elementa 5 - Zdravlje i okoliš za svaku županiju osigurao opremu za uređenje po jednog parka, odnosno dječjeg igrališta, u svrhu dodatne motivacije obitelji s djecom za provođenje slobodnog vremena na otvorenom. Formiran je set opreme koji bi trebao potaknuti na kretanje i socijalizaciju te djelovati kao poticajni okolišni čimbenik za rano usvajanje zdravih stilova života.

- Hrvatski zavod za javno zdravstvo je nabavio opremu, a Grad Šibenik će ju smjestiti u prostor, točnije unutar obuhvata starog, devastiranog dječjeg igrališta na otoku Kapriju. Na inicijativu Mjesnog odbora Kaprije odabrani izvođač radova Visokogradnja d.o.o. je upravo krenuo s pripremom terena. Samo radovi su vrijedni 177.646,25 kuna“ - kazao je Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Set opreme obuhvaća klackalicu na oprugama za djecu s teškoćama u razvoju, njihalicu na opruzi, ljuljačku, gredu za balansiranje u tri razine, penjalicu s mrežom, stolić i klupu za prematanje i dojenje, društvenu igru školica i 120 kvadratnih metara antistres - podloge u kvadratnim pločama.

- Ovo je treće dječje igralište na naseljenim šibenskim otocima koje gradimo ili u potpunosti obnavljamo. U sklopu Programa razvoja otoka, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, još 2015. godine smo izgradili igrališta na otocima Žirju i Krapnju - zaključio je Mileta

24. travanj 2024 12:13