StoryEditorOCM
ŠibenikPrijave do 6. siječnja 2019.

Traži se treća Šibenska grandeca

Piše Katarina Rudan
21. prosinca 2018. - 17:31

Udruga "Volim Šibenik" i Muzej grada Šibenika, uz potporu Grada Šibenika, treću godinu zaredom organizira izbor "Šibenske grandece", žene koja svojim nesebičnim, u prvom redu volonterskim radom, pridonosi napretku lokalne zajednice. Medijski pokrovitelji, preko kojih će biti predstavljeno osam kandidatkinja, koje će po ocjeni povjerenstva ući u uži izbor, su i ove godine portali Šibenski.hr, ŠibenikIn i Šibenik News te Županijski radio Šibenik i Slobodna Dalmacija.
Prijave kandidatkinja za tu prestižnu titulu primaju se do 6. siječnja 2019. godine, a nova Šibenska grandeca bit će proglašena u ožujku 2019., uz Međunarodni dan žena.

Prijedloge žena koje bi mogle ponijeti tu titulu svi, osim političkih stranaka, mogu slati na mail adresu: volimsibenik1066@gmail.com ili na telefon 099 73 33 629. Podsjetimo, titulu Šibenske grandece prva je ponijela šibenska anesteziologinja dr. Danči Mihovilčević, a prošle godine njome se okitila pedijatrica, docentica i doktorica znanosti Irena Bralić, Šibenčanka sa zagrebačkom adresom.

- Projektom "Šibenska grandeca" želi se privući pažnju javnosti na uzorne šibenske žene u različitim djelatnostima koje svojim volonterskim radom unapređuju kvalitetu života svih, a uglavnom su samozatajne i javnost za njihov rad gotovo da i ne zna, kažu organizatori.

20. travanj 2024 12:43