StoryEditorOCM
ŠibenikJavni poziv

Traže 22 pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju; Posao i za jednog stručnog komunikacijskog posrednika

Piše šibenski.hr
14. kolovoza 2020. - 11:51

Grad Šibenik objavio je Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju (22 izvršiteljice/izvršitelja) te Javni poziv za obavljanje poslova stručnog komunikacijskog posrednika za djecu s teškoćama u razvoju (1 izvršiteljicu/izvršitelja) u osnovnim školama, partnerima na projektu, kojima je osnivač Grad Šibenik. Na taj način nastavljena je provedba projekta "Pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju 2" koji se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a Gradu Šibeniku partneri u projektu su OŠ „Meterize“, OŠ „Tina Ujevića“, OŠ „Jurja Šižgorića“, OŠ „Fausta Vrančića“, OŠ „Petra Krešimira IV“, OŠ „Vrpolje“ i OŠ „Jurja Dalmatinca“.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što ćemo kroz ovaj hvalevrijedan projekt u novoj školskoj godini osigurati neophodnu pomoć učenicima s poteškoćama u razvoju, posao za 23 pomoćnika u nastavi i njihova komunikacijskog posrednika, a razinu sigurnosti, kako za roditelje djece, tako i za školske ustanove podignut ćemo na višu razinu. Sve to činimo s ciljem da bi naši osnovci mogli lakše savladati školsko gradivo i integrirati se u svoju zajednicu te osjetiti jednakost i solidarnost još od najranijih godina“ kazao je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Za odabir pomoćnika u nastavi i komunikacijskog posrednika bit će zadužen Odbor za selekciju kandidata. Potrebni uvjeti za kandidate koji se natječu za radno mjesto pomoćnika u nastavi su završeno najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje te nepostojanje zapreka za zasnivanje radnog odnosa u školskoj ustanovi iz članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, a za komunikacijskog posrednika još i uspješno završen verificirani obrazovni program za stručnog komunikacijskog posrednika (sa zadanim minimalnim elementima programa navedenim u Pravilniku o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima). Prednost imaju kandidati koji su završili studije na edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetima, odnosno studije koji im omogućuju rad u osnovnim školama, posebice oni kandidati koji imaju iskustva u radu s djecom (ciljnom skupinom Poziva - učenici s teškoćama u razvoju) te kandidati koje su uspješno završili obrazovne programe za pomoćnika u nastavi.

25. travanj 2024 19:07