StoryEditorOCM
ŠibenikSDP pokrenuo peticiju

Tonči Restović: Sudeći po tome kako su Burić i Suverenisti počeli ovaj mandat, moglo bi završiti pogubno za sve Šibenčane. Želim to spriječiti!

Piše šibenski.hr
1. listopada 2021. - 11:51

Šibenski SDP u suradnji sa svojim partnerom Novom ljevicom u petak je počeo skupljati potpise za peticiju kojom žele staviti van snage odluku o drastičnom povećanju komunalne naknade koju je nedavno donijelo šibensko Gradsko vijeće. Također, šibenski socijaldemokrati se zalažu za organiziranje šire javne rasprave o toj temi, točnije o visini komunalne naknade.

Građani će peticiju moći potpisati na Poljani, kod bivše Jadranska banke na Novoj tržnici te u popodnevnim satima u trgovačkom centru Dalmare.

Kako je kazao Tonči Restović, predsjednik šibenskog SDP-a, HDZ-ova vlast je od 2013. godine povećala komunalnu naknadu za tri puta, a na nekim područjima grada i više od toga:

- Sada smo svjedoci gotovo 50 postotnog poskupljenja. Međutim, mene najviše smeta što ne postoje jasni kriteriji za takvu odluku, niti su prezentirani ni nama gradskim vijećnicima, a kamoli građanima. To je nešto što će svi građani Šibenika osjetiti na svojim džepovima, odnosno kućnim budžetima- istaknuo je Restović.

Prvi čovjek šibenskog SDP-a drži kako bi način na koji je gradonačelnik Željko Burić sa svojim partnerima Suverenistima počeo ovaj mandat mogao pogubno završti za sve Šibenčane:

- Iskreno, želim to spriječiti. Nadam se da ćemo za ovu akciju dobiti veliku podršku građana Šibenika,jer još ima vremena do 1. siječnja da promijenimo odluku- zaključio je Restović.

27. travanj 2024 00:30