StoryEditorOCM
ŠibenikSazvan Odbor vjerovnika

Točno u podne: U četvrtak u Zadru pada konačna odluka o sudbini stanova bivših radnika TLM-a

Piše Šibenski.hr
4. listopada 2017. - 14:46

U četvrtak, u 12 sati na Trgovačkom sudu u Zadru bit će održana sjednica Odbora vjerovnika u slučaju TLM – Tvornica lakih metala, a u svezi prodaje stanova bivših radnika TLM-a.

Nakon održane tri javne dražbe, na kojima su prikupljene ponude za kupnju stanova, sazvan je Odbor vjerovnika na Trgovačkom sudu u Zadru, na kojem će se odlučiti o konačnoj sudbini bivših radnika TLM-a, odnosno stanova u kojima oni žive dugi niz godina.

- Teritorijalni Ured SSSH Zadar i Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS), uputili su još 6. rujna dopis Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, potpredsjednici Vlade i Ministrici gospodarstva, poduzetništva i obrta i predsjednici Republike Hrvatske, u kojem je zatraženo od države – Republike Hrvatske, da pomogne u iznalaženju zakonitog i pravičnog rješenja za bivše radnike TLM-a- kazao je Vedran Uranija, pravni zastupnik Samostalnog sindikata

Uranija je istaknuo kako će nakon sjednice Odbora vjerovnika, izvijestiti medije o tijeku postupka i najnovijim informacijama u svezi prodaje stanova, te zaštite statusa bivših radnika TLM-a, te o mogućim daljnjim aktivnostima predstavnika SMH-IS i Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar.

Podsjetimo, prodaju se 34 stana bivših radnika TLM-a. Kako se doznaje, za te stanove pristiglo je 38 ponuda na trećoj javnoj dražbi na kojoj su cijene pale na niskih 300 do 500 eura po kvadratu.

26. travanj 2024 11:03