StoryEditorOCM
Šibenikborba se nastavlja

Tata malene Kiare: ‘Daleko smo od cilja, čekamo i nove nalaze‘; Šibenske mame i danas prikupljale novac

Piše Šibenski.hr
21. studenog 2021. - 14:17

- Daleko smo od cilja, no svi zajedno borimo se svaki dan. Cilj je, naravno, pomoći našoj Kiari u borbi s ovom teškom bolešću. Iza nje su kemoterapije i čeka se 3. prosinca, kad ide na magnetsku rezonanciju. Tek s tim nalazom možemo u Ameriku i u daljnju borbu eksperimentalnim liječenjem, ispričao je za 24 sata Valentino Goršić, otac malene Kiare (7) iz Šibenika.

Podsjetimo, prije dva mjeseca javnost je doznala o neizvjesnoj sudbini malene Kiare kojoj je dijagnoziran rijetki oblik tumora na mozgu. Djevojčica je u međuvremenu odradila cikluse kemoterapije u Zagrebu, dok su se Šibenik i cijela Hrvatska brojnim humanitarnim akcijama udružili kako bi joj pružili nadu u novi život te prikupili više od 30 milijuna kuna koliko košta liječenje u SAD-u.

image
Šibenske mamme ovaj vikend prikupljale su sredstva za liječenje djevojčice
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Ovog vikenda, Šibenske mame i Crveni križ organizirali su Božićni sajam za Kairu ispred HNK, na kojem su se prodavale njihove rukotvorine, dok se sav prikupljeni novac donirao za Kiarino liječenje. Inače, za sada je u svim dosadašnjim akcijama diljem županije i zemlje prikupljeno oko 11 milijuna kuna.

27. travanj 2024 06:46