StoryEditorOCM
ŠibenikPlaćat će 678 kuna

Svima ista cijena: Roditelji čija djeca pohađaju privatne i vjerske vrtiće u Šibeniku došli na svoje

Piše Šibenski.hr
10. studenog 2022. - 13:26

Povjerenstvo koje je u Gradu Šibeniku osnovano radi izrade optimalnog modela sufinanciranja djece u predškolskim ustanovama privatnih i vjerskih osnivača, temeljem analize, donijelo je zaključke koji će biti predloženi svakoj od ustanova pojedinačno.

Cijena vrtića za sve roditelje, polaznike javnih gradskih ustanova, kao i ustanova privatnih i vjerskih osnivača bit će izjednačena, a iznosit će 90 eura, odnosno 678 kn.

Grad Šibenik sufinancirat će razliku do pune ekonomske cijene djeteta, koja je u svakoj od ustanova različita.

image

Sastanak šibenskog gradonačelnika Željka Burića s predstavnicima privatnih i vjerskih vrtića

Grad Šibenik

- Modelom koji planiramo primijeniti svi roditelji, naši sugrađani, su stavljeni u jednak položaj i plaćat će jednaku cijenu vrtića za svoje dijete. Osnivači privatnih i vjerskih vrtića partneri su Grada Šibenika te će Grad sufinancirati razliku do pune ekonomske cijene djeteta, naravno, uz činjenicu da je dijete upisano u skladu s propisanim standardima „ kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Namjera Grada je zadržati visoku upisanost djece u ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje i omogućiti svim sugrađanima dostupnost vrtića po jednakim cijenama.

Time će se izjednačiti cijene vrtića u javnim gradskim ustanovama sa cijenama u vrtićima privatnih i vjerskih osnivača.

image

 Franka Ercegović, Jasna Grubišić i Zorana Ivić

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Predsjednica Povjerenstva Mirjana Žurić istaknula je da sufinanciranje djece u odgojnim ustanovama privatnih i vjerskih osnivača nije zakonska obveza jedinice lokalne samouprave, već isključivo intencija Gradske uprave da se roditeljima omogući dostupnost vrtića po jednakim uvjetima.

Povjerenstvo će se u narednim danima sastati sa svakim od predstavnika ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje pojedinačno, kako bi, ukoliko oni pristanu na ovaj model, precizirali sufinanciranje.

26. travanj 2024 20:05