StoryEditorOCM
ŠibenikŠIBENIK NE ZABORAVLJA

Svijeće u spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje (FOTO)

Piše Zdravko Pilić
17. studenog 2020. - 18:28
Sibenik, 171120. Vecer uoci Dana sjecanja na zrtve Domovinskog rata i Dana sjecanja na zrtvu Vukovara i Skabrnje 18. studenoga 1991., na Trgu palih branitelja Domovinskog rata ucenici 6. razreda OS Meterize i clanovi Drustva ‚ÄuNasa djeca‚Äú zapalili su lampione u znak sjecanja na sve stradale u Vukovaru i Skabrnji.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Predstavnici grada Šibenika, na čelu s dogradonačelnikom Paškom Rakićem, učenici 6. razreda Osnovne škole Meterize i članovi društva Naša djeca, zapalili su večeras na trgu ispred gradske uprave lampione u spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje. Lampioni njima u spomen gore i uzduž Ulice grada Vukovara u Šibeniku, gdje ih je zapalio župan Goran Pauk zajedno s jednim razredom šibenske gimazije.
U organizaciji Župe Gospa van Grada upriličena je s početkom u 18 sati misa za sve žrtve Domovinskog rata, nakon koje su lampioni u znak sjećanja i poštovanja za žrtvu hrvatskih branitelja i civila u borbi za slobodu i obranu Hrvatske, zapaljeni i u Perivoju Luje Maruna.
Izmjenama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj 18. studenog od ove godine proglašen je državnim blagdanom i neradnim danom. Zbog epidemiološke situacije, predstavnici grada Šibenika i županije Šibensko – kninske ove su godine odgodili odlazak u Kolonu sjećanja u Vukovar, držeći se preporuke Stožera o ograničenju sudionika proslave i izbjegavanja bliskog fizičkog kontakta.

08. svibanj 2024 04:47