StoryEditorOCM
Šibenikdogovor s ministarstvom

Sve službe šibenskog Centra za socijalnu skrb Šibenik bit će objedinjene na prostoru TEF-a

Piše Šibenski.hr
25. svibnja 2021. - 18:13

Sve službe Centra za socijalnu skrb Šibenik preselit će na novu adresu u nekadašnju upravnu zgradu Tvornice elektroda i ferolegura - zaključak je to jučerašnjeg radnog sastanka Željka Burića, šibenskog gradonačelnika i Tihomira Paškova, pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom s Josipom Aladrovićem, ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Marijom Pletikosom, državnom tajnicom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Grad Šibenik, kazano je tom prilikom, voljan je Ministarstvu rada, odnosno Republici Hrvatskoj  u postupku prestanka društva TEF d.d. namijeniti spomenuti objekt, kako bi  Centar konačno dobio primjereni prostor u kojemu će pod istim krovom objediniti sve svoje službe, na zadovoljstvo  zaposlenika i korisnika usluga.

Ministar Aladrović složio se da su sadašnji uvjeti rada šibenskih socijalnih radnika daleko od idealnih,  istaknuvši kako će prostor u gradskoj četvrti Crnica biti izvrsno rješenje. Po potpisivanju sporazuma između Grada Šibenika, društva TEF d.d. i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike stvorit će se pretpostavke za preuređenje zgrade za novu namjenu.

- Službe koje skrbe o osjetljivim skupinama društva dobit će konačno adekvatne uvjete za rad. Sve službe šibenskog Centra za socijalnu skrb će biti na jednom mjestu, što će korisnicima usluga značajno olakšati pristupačnost - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Burić je istaknuo i kako je jedan od prvih projekata po preuzimanju mandata bio uređenje Prihvatilišta za beskućnike koje je, u suradnji s Caritasom Šibenske biskupije, brojnim potrebitima pružilo krov nad glavom i barem privremenu sigurnost.

25. travanj 2024 07:21