StoryEditorOCM
Šibenik‘Luda‘ subota

Sve je spremno za otvaranje Međunarodnog dječjeg festivala i Šibensku noć: evo gdje će biti najbolji pogled na spektakularni vatromet

Piše Šibenski.hr
17. lipnja 2022. - 12:00

U subotu, 18. lipnja, bit će otvoren 62. Međunarodni dječji festival, a Šibenčani i njihovi gosti uživat će i u tradicionalnoj Šibenskoj noći.

Festival će u 21 sat otvoriti Zagrebačka filharmonija praizvedbom glazbene predstave ‘Konačno orkestar!’ Petre Radin na ljetnoj pozornici ispred katedrale svetog Jakova. U okviru programa Šibenske noći na Trgu Pavla Šubića (ispred zgrade Županije) nastupit će Luka Nižetić.

Tradicionalni vatromet na rasporedu je oko 22.30 sati.

Restorani i barovi na području Grada Šibenika, prigodom otvaranja 62. MDF-a u noći s 18. na 19. lipnja mogu raditi do 03:00 sata, odnosno jedan sat produženo u odnosu na propisano radno vrijeme. Također, na rivi i u staroj gradskoj jezgri dozvoljeno je puštanje glazbe do tri sata ujutro.

U subotu već od 10 sati riva će biti zatvorena za promet, osim za stanare i dostavu, a od 19 sati bit će potpuno zatvorena za promet. Regulacija će potrajati do ranih jutarnjih sati (do nedjelje u 6 sati).

Na tvrđavi Barone organizirano je tradicionalno gledanje vatrometa uz svirku DJ-a Vlade. Tvrđava radi do ponoć, a ulaz se naplaćuje do 21 sat, dok je iza toga besplatan.

Tvrđava sv. Ivana radi po uobičajenom rasporedu, odnosno do 21 sat, dok je tvrđava sv. Mihovila zatvorena za posjetitelje u subotu i nedjelju radi priprema za koncert svjetske zvijezde Lorde.

22. travanj 2024 23:29