StoryEditorOCM
ŠibenikNOMINIRANE Deset Šibenki u utrci za prvu 'Šibensku grandecu'

Svakog tjedna predstavit ćemo jednu kandidatkinju

Piše Katarina RUDAN
NIKOLINA VUKOVIĆ STIPANIČEV/HANZA MEDIA
22. prosinca 2016. - 15:23

Udruga "Volim Šibenik", nositelj organizacije izbora prve "Šibenske grandece", žene koja je svojim nesebičnim, volonterskim radom pridonijela napretku lokalne zajednice, izvijestila je da je izabrano deset žena za to prestižno priznanje koje se dodjeljuje prvi put. Na poziv koji je upućen prije mjesec dana stiglo je dvadesetak prijava, a organizatori su među njima odabrali deset Šibenčanki koje su ušle u uži izbor.
Njihova imena nisu otkrivena, jer će kroz slijedećih deset tjedana do proglašenja pobjednice, u medijima koji su pokrovitelji ove akcije, a osim Šibenskog lista to su Radio Ritam i portal Šibenik News, bit će predstavljeno svih deset nominiranih žena. Najavimo samo da je riječ o ženama koje djeluju na različitim poljima - od kulture i mode do zdravstva, prosvjete i civilnih udruga.
– Jako sam zadovoljna brojem prijava koje smo dobili za priznanje koje ćemo sada dodjeljivati i u Šibeniku, a impresionirana sam onim što stoji iza deset nominiranih. Bitno je istaknuti da za nominaciju nije bilo dovoljno da netko profesionalno radi svoj posao već da to što radi, radi zdušno i na korist lokalne zajednice, da pomiče granice, a ne kako bi ispunio neki svoj pojedinačni cilj – kaže Milena Mratinić, voditeljica projekta "Splitski cvit" koji već petu godinu bira naj-ženu Splita, a koja je inicirala pokretanje projekta "Šibenska grandeca".
Podsjetimo, projektom "Šibenska grandeca" želi se privući pažnju javnosti na uzorne šibenske žene u različitim djelatnostima, koje svojim nesebičnim djelovanjem pridonose dobrobiti lokalne zajednice.
Prvoj "Šibenskoj grandeci" priznanje će biti uručeno na posebnoj svečanosti 8. ožujka, na Međunarodni dan žena i trebalo bi postati tradicijom.

26. travanj 2024 20:39