StoryEditorOCM
ŠibenikU Vukovar otputovali predstavnici županije i Šibenika

Sudjelovat će u koloni sjećanja i poklonit se žrtvama

Piše Katarina Rudan
17. studenog 2017. - 15:30


Župan Goran Pauk, njegov zamjenik Nikola Blažević i pročelnica Ureda župana Senka Bilać sudjelovat će u obilježavanju 26. godišnjice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

U Vukovar je otputovao i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić sa suradnicima otputovao je jutros u Vukovar gdje će se u povodu obljetnice stradanja tog hrvatskog grada heroja pokloniti svim žrtvama.
U dvorištu Opće bolnice Vukovar šibensko i županijsko izaslanstvo večeras će zapaliti svijeće i sudjelovati u molitvi koju predvode mladi grada Vukovara.

Sutra, 18. studenoga na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, sudjelovati će na prigodnom programu u dvorištu Vukovarske bolnice. U koloni sjećanja, koju predvode hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih branitelja Vukovara, proći će Križni put prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Na Memorijalnom groblju, zajedno sa predstavnicima sviju hrvatskih županija, župan i predsjednik zajednice hrvatskih županija Goran Pauk, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati će počast žrtvama Vukovara – grada simbola hrvatske slobode.
Vijenac će položiti i svijeću zapaliti i predstavnici Grada Šibenika.

Nakon polaganja vijenaca prisustvovat će svetoj misi za žrtve u Domovinskom ratu koju će predvoditi požeški biskup, mons. Antun Škvorčević.

Zamjenica župana Darija Puljić u ime Šibensko-kninske županije sudjelovati će u subotu, 18. studenoga na komemoraciji u Škabrnji, gdje će polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom odati počast svim žrtvama Škabrnje.



 

19. travanj 2024 21:17