StoryEditorOCM
ŠibenikI Šibenik se pismom oprostio od Olivera

Stotine Šibenčana zapivale Ća je život vengo fantažija, Nadalinu, Oprosti mi pape, Moj lipi anđele...(FOTO)

Piše Katarina Rudan
1. kolovoza 2018. - 12:18

Kao i cijela Hrvatska, njegov Split i Vela Luka, i Šibenk se večers pismom dostojno oprostito od jednog i jedinog, neponovljivog, velikog čovika i umjetnika – Olivera Dragojevića.

Zbog zauzetosti glavnog trga između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice, okupljanje za Olivera bilo je u 21 sat između katedrale i Muzeja grada Šibenik, kod bunarića, kako Šibenčani nazivaju taj prostor. Ubrzo je postao malen da prihvati sve koji su se pismom došli oprostiti s Oliverom, pa se narod preselio ispred katedrale, kod spomenika Jurja Dalmatinca.

Pjevalo se spontano, ali pjevalo se od srca, istovremeno s tugom u ponosom. Zapivali su Šibenčani Oliverove hitove i evergreene. Odzvanjala je najljepšim trgom na svijetu i šibesnkim obalom "Cesarica", "Ća je život vengo fantažija", "Oprosti mi pape" , "Moj lipi anđele", "Bez tebe", "Anđele moj" , "Nadalina" i druge uspješnice "Morskog vuka".

U organizaciji Hrvatske glazbene unije – Podružnica Šibenika otvorena i knjiga žalosti na glavnom ulazu u Muzej grada Šibenika, kod krstionice u kojoj su posljednje riječi "zbogom" i dirljive poruke upisali brojni Šibenčani.








 

05. svibanj 2024 15:41