StoryEditorOCM
Šibenikblagdan Tijelova

Stotine Šibenčana na misi u katedrali i tjelovskoj procesiji ulicama staroga grada (foto)

Piše Tekst i foto: Branimir Periša
16. lipnja 2017. - 10:09

Prava rijeka Šibenčana sudjelovala je večeras na tjelovskoj procesiji ulicama staroga grada, praćena grupicama znatiželjnih turista kojih je u Šibeniku iz dana u dan sve više.
Nakon mise u katedrali sv. Jakova u 19 sati koju je predvodio biskup Tomislav Rogić procesija je krenula Kalelargom i na putu do crkvice sv. Krševana desetak minuta se zaustavila na Meduliću.

Molilo se za svećenićka zvanja u biskupiji, potom je procesija nastavila dalje Kalelargom i Zagrebačkom ulicom do završetka pred Krševanom. Zrak je u toploj večeri bio ispunjen mirisom tamjana, odjekivala je pjesma iz stotina grla u slavu Presvetog tijela i krvi Isusove koji se slave u Tijelovu, oličeni u hostiji koju je u procesiji nosio biskup Rogić. Na blagdan Tijelova članovi Katoličke crkve također javno iskazuju svoju vjeru.

Mnogi vjernici večeras nisu mogli na misu u katedrali, jer u prvostolnicu ni igla nije mogla pasti, te je dobar broj ljudi ostao vani, kod Dalmatinčeva spomenika. Strpljivo su čekali sat vremena da krene procesija koja se formirala već u katedrali i krenula od glavnog portala. Izloge trgovina na putu procesije prethodno su cvijećem i zapaljenim lučicama uresile članice Marijine legije.
-Blagdan Tijelova velika je prilika da se osvijestimo u svom pristupanju euharistiji. Da se potrudimo biti uvijek iznova što pripravniji na taj susret s Kristom čiste duše i ponizna duha, naglasio je biskup Rogić u večerašnjoj propovijedi.
 

02. svibanj 2024 04:25