StoryEditorOCM
ŠibenikPolitički transferi

Stipe Petrina dobio novo pojačanje u šibenskom Gradskom vijeću; Ivo Glavaš: Ovo je dan koji je dobar za Šibenčane, ali loš za Željka Burića

Piše Davorka Blažević
22. prosinca 2020. - 12:14
Nezavisna lista Stipe Petrine održala je press konferenciju, te predstavila novog člana stranke Ivu Glavaša.Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Ivo Glavaš, dojučerašnji nezavisni vijećnik šibenskog Gradskog vijeća, novo je pojačanje Nezavisne liste Stipe Petrine. O tome je javnost obaviještena s konferencije za novinare, održane simbolično pred zgradom šibenske gradske uprave, odakle je vijećnica NL SP Iris Ukić Kotarac poručila:

-Danas vas obaviještavam, kao i cjelokupnu hrvatsku javnost, da se u redove NL SP pridružio naš uvaženi gradski vijećnik, doktor znanosti Ivo Glavaš. Gospodin Glavaš je, kao i mi, bio čvrsta oporba tijekom cijelog ovog mandata, pratili smo njegov rad u GV-u i, kako smo otvoreni za sve građane, odnosno za sve vijećnike koji žele ktirički raditi na dobrobit svih građana Šibenika, bilo je praktički prirodno da nam se pridruži Ivo, i da se mi pridružimo Ivi. Zahvaljujem Ivi Glavašu što nam se pridružio i što će nastaviti biti onakav kakav je bio i dosad- izjavila je Ukić Kotarac.

Zahvaljujući novim stranački prijateljima i kolegama iz NL Stipe Petrine koji su vrednovali njegov rad, Glavaš je potom izravno poslao poruku aktualnom gradonačelniku Željku Buriću:

-Poručujem gradonačelniku Željku Buriću s ovog mjesta, da dobro zapamti ovaj dan. Ovo je dan koji je dobar za građane Šibenika, ali loš za Željka Burića i HDZ. Neka dobro zapamti ovaj dan.

Za NL Stipe Petrine odlučio se, kako je rekao, "zato što su oni najmanje 20 godina vjerodostojni, pošteni i principijelni. Nisu se nikad predali, i nisu se nikad prodali. To je razlog zašto sam prišao listi Stipe Petrine. To je prava oporba u GV-u, u gradu Šibeniku, Željku Buriću i HDZ-u i njihovim HDZ-ovskim marifetlucima".

Na pitanje novinara hoće li Glavaš biti i kandidat NL Stipe Petrine za šibenskog gradonačelnika na lokalnim izborima iduće godine, Ukić Kotarac je odgovorila:

-Bit ćete obaviješteni na vrijeme, sve ćete znati, vodit ćemo se za interesima grada Šibenika, otvoreni smo za suradnju, svi su dobrodošli, sjest ćemo zajedno za stol i moramo se konačno oduprijeti organiziranoj kasti koja doslovno radi samo za sebe. Ali, da, imat ćemo kandidata za šibenskog gradonačelnika- poručila je.

Zahvalila se na doprinosu gradskim vijećnicima NL Stipe Petrine, Branku Kronji i Rikardu Marenziju, koji su u stranci od prvog dana te konstatirala da je NL Stipe Petrine aktivna 20 godina, a stranački organizirana od 2013. U GV-u Šibenika je već drugi mandat, a s najnovijim pojačanjem, Ivom Glavašem, jedina je oporbena stranka u GV-u koja ima svoj klub, s 4 vijećnika, "praktično jedina prava, organizirana oprorba", kao i u Županijskoj skupštini gdje imaju 7 vijećnika, i već treći mandat su, kako je naglasila, najjača oporbena stranka.

- Ako Bog da, i građani shvate da se moarju oduprijeti ovom sustavu vlasti koja vlada na razini države, odnosno grada, nadam se da će nas podržati na lokalnim izborima u svibnju iduće godine. Građani mogu računati na nas, otvoreni smo za sva pitanja i sve probleme, kao i dosad, jamčimo anonimnost, i koristite svoje glasačko pravo koje je još uvijek tajno. Borit ćemo se za vas i dalje, i nadam se da ćemo uspjeti srušiti projekte koji nisu u korist građana, a tu prije svega mislim na video-kamere, jer nadzor je svuda oko nas, a sad se nema novaca za još veći nadzor građana- poručila je Iris Ukić Kotarac.

25. travanj 2024 10:58