StoryEditor
ŠibenikUdruga uljara donirala 90 litara

Štićenici centra na Šubićevcu i Caritasa pit će ekstra djevičansko maslinovo ulje

Piše Katarina Rudan
20. veljače 2017. - 13:33

Udruga dalmatinskih uljara danas je donirala 90 litara maslinovog ulja koje je ostalo nakon kemijske i organoleptičke analize ulja dostavljenih za natjecanje za manifestaciju "Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji". Podsjetimo, ona je održana u prosincu prošle godine u vodičkom hotelu Olympia. Kako ostatak od pola litre ulja koliko se dostavlja za analizu, sudionici natjecanja nisu uzeli, Udruga je i ove godine odlučila ulje donirati. Danas su u Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac po 30 litara ulja poklonili toj ustanovi i šibenskom Caritasu, privatnom Dječjem vrtiću "Osmjeh" 25, te pet litara studentskoj organizaciji agronoma. Uz Damira Buntića, tajnika Udruge dalmatinskih uljara, primopredaji ulja nazočni su bili i predstavnici suorganizatora manifestacije Davor Antica, predsjednik Udruge senzornih analitičara 'Olea' Šibenik i Lidija Bujas iz Zavoda za javno zdravstvo Šibenik.

- Nakon što je istekao žalbeni rok od mjesec dana od održavanja manifestacije i nitko od sudionika se nije žalio, preostalo ulje mogli smo donirati. Zahvaljujemo svim maslinarima koji podržavaju ovu našu sad već tradicionalnu akcijiju, rekao je Damir Buntić. Ravnateljica Centra Branka Bego zahvalila je u ime svih na donaciji, te naglasila kako ovo nije prvi put da Udruge maslinara Dalmacije misli na njih.
-Ulje će dobro doći za potrebe naše kuhinje u kojoj se svakodnevno sprema stotinu obroka za naše korisnike, a s obzirom na to da u našem centru imamo i poljoprivrednih pomoćnih zanimanja, sve je to na određeni način povezano, kazala je Bego. Inače, Udruga dalmatinskih uljara, jedna je od rijetkih koja je odluku o doniranju ulja koje ostane nakon provedenih analiza, donijela odmah kod utemeljenja manifestacije 'Dani mladog maslinovog ulja', a bilo je to prije šest godina.


 

item - id = 469625
related id = 0 -> 1111508
related id = 1 -> 1015122
27. listopad 2021 02:16