StoryEditorOCM
Šibenikizgubio se

Stariji muškarac kraj Šibenika uzbunio policiju, rodbinu i HGSS-ovce: svi ga tražili, a on se doma vratio taksijem

Piše Šibenski.hr
12. ožujka 2023. - 10:24

Iz šibenska stanica HGSS-a su izvijestili kako su u petak navečer oko 21 sat primili poziv policijskog Operativno komunikacijskog centra za traganjem i spašavanjem na području Zatona. Tražila se starija muška osoba, koja se nije vratila sa večernje šetnje po poljima u zaleđu Zatona kod Šibenika.

- Kako je osoba u zadnjem razgovoru s obitelji javila da se ne može vratiti po mraku, te da je izgubila orijentaciju, obitelj, prijatelji i mještani kreću samostalno u potragu, dok istovremeno, zbog brige o zdravstvenom stanju nestale osobe obavještavaju i Policijsku upravu Vodice, jer je komunikacija s mobitelom prekinuta.

Na teren odmah izlaze dva spašavatelja za pretragu pomoću termalne vizije, te 5 spašavatelja raspoređenih po pretpostavljenoj putanji kretanja. Pomoću lokacije mobitela, prostor pretrage sužava se na određeni dio.

Potraga se završava dolaskom tražene osobe samostalno prijevozom taxi službe iz susjednog mjesta. Naime tražena osoba je izgubila mobitel, a u mraku se orijentirala prema svjetlima te krenula prema njima, gdje je poslije samostalno organizirala prijevoz nazad do kuće. Teren kojim se kretala je razgranat poljskim putovima i potpuno nenaseljen.

U potrazi je sudjelovalo više mještana i poznanika što je omogućilo dobru brzu pretragu putova, a zahvaljujući dobroj kondiciji i sabranosti tražene osobe, ova potraga je završila sretno - objavili su HGSS-ovci..

19. travanj 2024 05:55