StoryEditorOCM
Šibenikpriopćenje liberala

Splitski HSLS pokrenuo zanimljivu inicijativu: ‘Poklonimo naše tvrđave Šibeniku...‘

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2022. - 15:10

Splitski HSLS pozvao je čelnike najvećeg dalmatinskog grada da tvrđavu Gripe predaju na upravljanje - Šibeniku!

Zanimljiva inicijativa stigla je nakon nedavnog završetka obnove tvrđave sv. Ivana te najave ulaganju u obnovu tvrđave sv. Nikole. Liberali su pritom nahvalili Krešimirov grad, ustvrdivši kako proživljava istinsku renesansu te postaje sve atraktivnija turistička i filmska destinacija. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Grad Šibenik doživljava istinsku renesansu, a postaje i sve atraktivnija filmska destinacija.

Šibenčani tako godinama grade poziciju kulturnog i umjetničkog središta u koje se dolazi zbog koncerata, povijesti ili edukacije.

U samo 10 godina i za čak 100 milijuna kuna Šibenik je u potpunosti obnovio sve tri kopnene tvrđave i pozicionirao se kao grad koji ulaže u drukčiji vid turizma.

Tvrđava Sv. Mihovila je glavna gradska pozornica, Barone kao glavni vidikovac, a upravo dovršena Tvrđava sv. Ivana znanstveni kampus. Eto tako izgleda renesansa!

ALI, ni to nije sve! Šibenik sada ide ambiciozno po novih 100 milijuna kuna i kompletnu obnovu tvrđave sv. Nikola. Bravo za Šibenik!

Što za to vrijeme radi Split?

Da ne spominjemo uopće Dioklecijanovu palaču i u kakvom je stanju, tu su još totalno zapostavljena tvrđava Gripe u centru Splita, te zaboravljena utvrda Kamen. Mrtvi kapitali!

Još od 2016-te i Baldasara, splitski HSLS apelira na obnovu i apliciranje na europske fondove, ali nitko ništa ne radi po tom pitanju. Čak ni ova gradska vlast koja je u svom predizbornom programu stiljivo spomenula "rekonstrukciju tvrđave Gripe". U gotovo godinu i pol dana, niti jednom riječju nije spomenuta, a kamoli da se krenulo s nekom pripremom projekta...

Možda bi zaista najbolje bilo da Split svoje tvrđave pokloni Šibeniku. Oni bi znali što će s njima. Što mislite? - napisali su u svom priopćenju splitski HSLS-ovci

26. travanj 2024 18:22