StoryEditorOCM
ŠibenikPočinje "finiš" građevinskih radova na ex kinu Odeon

Splitski građevinari izvest će poslove  vrijedne oko tri milijuna kuna, a potom treba osigurati sredstva za nabaviti opremu<br />  

Piše Katarina Rudan
22. listopada 2018. - 16:25

Šibenski gradonačelnik Željko Burić i predstavnici izvođača radova Tomislav Albin i Nikša Korda, potpisali su danas ugovor o izvođenju radova pete faze uređenja bivšeg kina Odeon.

- Potpisivanjem ugovora s odabranim izvođačem radova, predstavnicima zajednice ponuditelja Reliance d.o.o. Split i Polinom d.o.o., ulazimo u "finiš" građevinskih radova na tom objektu. Nakon ovog slijedi samo još jedan ugovor, a to će biti ugovor o opremanju i onda će to biti kraj priče. Neću govoriti o datumu jer sve ovisi o nizu okolnosti, ali sasvim je sigurno da se približava trenutak kad će Šibenik u najužem centru grada dobiti dvoranu koja će promijeniti i kulturnu i društvenu scenu grada, rekao je gradonačelnik  Burić prigodom potpisivanja ugovora.

Podsjetio je na teškoće i "iznenađenja" na koje su izvođači radova nailazili u prethodnim fazama radova, počevši od statike zgrade do stanja okolnih objekata koje je također trebalo sanirati radi sigurnosti.

- To je jedan od temeljnih razloga zbog čega se išlo raditi u fazama i sve relativno dugo traje jer je za sve te nepredviđene okolnosti trebalo iznači najbolje riješenje i sredstva, te provesti sve zakonske procedure, rekao je Burić.

Podsjetimo, dvorana nekadašnjeg kina Odeon rekonstruira se fazno od 2013. godina, a sve radi stavljanja u funkciju polivalentne dvorane namijenjene odražavanju kino i kazališnih predstava te kulturno-glazbenih događanja do održavanja konferencija i kongresa. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je između 12 i 13 milijuna kuna.

- Radovi u ovoj fazi koštat će 3.053.000 kuna, a rok za izvođenje radova su četiri mjeseca. Oni podrazumijevaju uređenje fasade sa strane glavne ulice, sanitarne čvorove, montažu kompletne rasvjete i ugradbu svih unutarnjih vrata. Do sada je, točnije od 2013. do 2017. godine, u adaptaciju ex kina Odeon uloženo oko 6,1 milijuna kuna. U tom iznosu Ministarstvo kulture je sudjelovalo s ukupno 3,9 milijuna kuna pošto se Grad svake godine prijavljivao na natječaje i povlačilo sredstva. I u ovoj fazi radova, Ministarstvo nam je na raspolaganje stavilo pola milijuna kuna, rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

 

 

26. travanj 2024 10:56