StoryEditorOCM
Šibenikceh ugostitelja

Smolić: Apeliramo na izjednačavanju uvjeta rada svih lokala. Ako mogu restorani raditi unutra, neka se to omogući i kafićima!

Piše Šibenski.hr
25. svibnja 2021. - 18:40

Na najave ministra unutarnjih poslova i načelnika Nacionalnog stožera Civilne zaštite, Davora Božinovića, o postupnom popuštanju epidemioloških mjera i prije 1. lipnja, koje bi između ostalog obuhvatile povećanje broja ljudi na okupljanjima s 25 na 100, otvaranje zatvorenih dijelova restorana te produženje rada ugostiteljskih objekata s 22 na 23 sata, reagirao je Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a ističući važnost i nužnost horizontalnog otvaranja unutar iste struke, u ovom slučaju kroz otvaranje zatvorenih dijelova svih vrsta ugostiteljskih objekata, a ne samo restorana.

- Apeliramo na izjednačavanju uvjeta rada svih ugostiteljskih objekata. Ako se restoranima omogući zaprimanje gostiju u zatvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata, iste uvjete i mogućnosti treba dati i caffe barovima uz sveukupno pridržavanje epidemioloških mjera. Uvjereni smo da i vlasnici caffe barova mogu prilagoditi zatvorene dijelove svojih ugostiteljskih objekata epidemiološkim mjerama u zaštiti očuvanja zdravlja. Stoga, molimo Nacionalni stožer da još jednom razmisli o najavljenim mjerama i dopusti ravnopravan rad svim ugostiteljskim objektima -  istaknuo je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri HOK-u.

image
Joso Smolić, šibenski ugostitelj i predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri HOK-u
Niksa Stipanicev/Cropix
12. srpanj 2024 22:34