StoryEditorOCM
ŠibenikZvijezde TikToka

Slučajna promocija: Saznali smo koja je klapa impresionirala turista u Šibeniku...

Piše M. P.
8. srpnja 2024. - 19:14

„Hodali smo do našeg Airbnb apartmana i naišli na ove momke. Nevjerojatni glasovi, zna li netko tko su oni?“, objavio je na TikTok profilu posjetitelj Šibenika, a mi objavili u nedjelju.

E pa sad znamo. Radi se o Pivačima sv. Jakova, a turist koji ih je nehotice promovirao na TikToku njihovo pjevanje čuo je u Ulici Petra Grubišića.

Turist u Šibeniku naletio na nešto što ga je impresioniralo: ‘Zna li netko tko su oni?‘

Pivači sv. Jakova aktivni su već deset godina, posebno u katedrali sv. Jakova u Šibeniku, ali i okolici. Jedan od inicijatora njihova osnivanja je Zvonimir Bilušić.

- Ideja seže već u 2008. godinu, kad je skupina prijatelja, koji su već pjevali u drugim komercijalnim klapama, pošla na hodočašće Gospi u Sinj i putem zapjevala. Tako je krenula ova inicijativa, a potom su se dogodile i duhovne vježbe obiteljskih zajednica na kojoj smo druge dotakli pjesmom. Međutim, ta je ideja i želja nekako prošla. Manje-više, svi početni pjevači bili su iz drugih klapa, pa smo rekli da ćemo pripremiti malo drukčiji repertoar od uobičajenoga klapskog. Od toliko pjevača u gradu Šibeniku uvijek je problem s muškim pjevačima koji bi pjevali na misama i nekim slavljima. Eto, nekako se probila ta ideja, Bog ju je blagoslovio, tako da sada djelujemo više od deset godina - kazao je Bilušić u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

Video na TikToku u kojemu se čuju glasovi Pivača sv. Jakova ima već preko 50 tisuća pregleda.

 

04. listopad 2024 01:54