StoryEditorOCM
Šibenik‘repovi‘ s gradskog vijeća

‘Slavica je pretjerao kad je Burića usporedio s Vučićem, napao je jednog od najboljih gradonačelnika u Hrvatskoj‘

Piše Ivo Mikuličin
25. lipnja 2023. - 19:09

Udario junak na junaka! Na tu staru izreku podsjetili su nas na sjednici Gradskog vijeća Dragan Zlatović, kao predsjednik Vijeća i Tonči Restović kao šibenski prvak SDP-a. Dvojica Šibenčana, koji imaju više nego “pristojan” rejting. Kao političari, ali i kao istaknuti članovi šibenske akademske zajednice.

Podsjetili su nas i na starog, dobrog Berislava Markovića, pokojnog tajnika KK Jugoplastika, koji nam se svojedobno otvorio na duhovit način.

- Najteže mi je bilo, kad su krajem pedesetih godina minulog stoljeća zaratili Izrael i Egipat. Kao član SKJ trebao sam biti za nesvrstane, za Egipat, a kako ću biti protiv Izraela, kad mi je mater Židovka - kazivao je (polu)ozbiljno Marković.

Tako mi ne želimo arbitrirati u sukobu Restović – Zlatović, ali je posve jasno da je pretjerao Ivan Slavica, iz Nove ljevice, kad je šibenskog gradonačelnika dr. Željka Burića usporedio s Aleksandrom Vučićem! Izravno je (i promašeno) napao jednog od najboljih gradonačelnika u Hrvatskoj. Razlog je jasan: Slavica je listopadan, a Burić zimzelen.

image

 Ivan Slavica

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
01. svibanj 2024 05:57