StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Školski medni dan: Učenicima prvih razreda podijeljene staklenke meda i edukativni materijali

Piše šibenski.hr
9. prosinca 2019. - 13:26

U prvim razredima osnovnih škola diljem Republike Hrvatske danas se provodi nacionalni program „Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka“. Program provodi Ministarstvo poljoprivrede, a uključile su se i šibenske osnovne škole u kojima će tijekom dana biti podijeljene staklenke meda za ukupno 394 učenika prvih razreda.

Učenicima prvog razreda Osnovne škole Juraj Dalmatinac staklenke meda podijelili su zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, predsjednik pčelarske udruge „Pčela Šibenik“ Žarko Peran te ravnatelj Natko Duvnjak.

 

 

„Nadam se kako će vas ova akcija potaknuti da med konzumirate što češće, budući da je riječ o iznimno zdravoj namirnici. Grad Šibenik drugu godinu za redom priključio se ovom programu jer, osim edukativne vrijednosti, promovira lokalne proizvođače meda koji su nosioci oznake kvalitete Med hrvatskih pčelinjaka.“, kazao je zamjenik gradonačelnika.

Djeca su od predsjednika pčelarske udruge Žarka Perana imala priliku čuti kako med nastaje, zašto je važan te koje su prednosti korištenja pčelinjih proizvoda, a potom im je podijeljena nacionalna teglica meda od 370 ml te pripadajući edukativni materijali.

Ukupna vrijednost projekta je oko 11.000 kuna.

 

 

20. travanj 2024 10:59