StoryEditorOCM
ŠibenikLight is Life

Sinkronizirano plivanje, podvodno osvjetljenje u luci i druge atrakcije za dan kad je Šibenik dobio rasvjetu na izmjeničnu struju

Piše Šibenski.hr
24. kolovoza 2017. - 13:54


Grad Šibenik i TZ Šibenika i ove će godine obilježiti u ponedjeljak, 28. kolovoza, dan kada su 1895. godine Šibenčani prvi u svijetu dobili javnu rasvjetu na izmjeničnu struju. Prigodni program pod nazivom Light is Life održat će se na šibenskoj rivi.

-Povijesni datum i sam podatak da je Šibenik prvi u svijetu dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju čini nas prepoznatljivima u svijetu. Ovu važnu obljetnicu nastojimo sadržajno obogatiti svake godine, a vjerujemo kako će i ovogodišnja manifestacija izazvati veliki interes publike - kazao je gradonačelnik Željko Burić te se zahvalio idejnom začetniku projekta Light is Life Zoranu Lučiću Luci, koji je osmislio program uz podršku Jedriličarskog kluba Val.

U sklopu programa, točno u 20 sati i 20 minuta ugasit će se javna rasvjeta uzduž šibenske rive, a more će osvijetliti podvodna rasvjeta. Poseban ugođaj stvorit će nastup sinkroniziranih plivačica, članica hrvatske reprezentacije u sinkroniziranom plivanju, koje će svoju točku izvesti na osvijetljenom dijelu šibenskog podmorja.

U glazbenom dijelu programa na jedrenjaku „Lirica“ nastupit će mlada violončelistica Nina Lucija Perina te sopranistica Tea Slavica, a posebnu atmosferu stvorit će gajete koje će krstariti šibenskom obalom osvijetljene led trakama.

-Moto ovogodišnje manifestacije su obnovljivi izvori energije i s tim u vezi pripremili smo atrakciju koja će, sigurni smo, oduševiti i Šibenčane i naše goste. Ali za sada ne možemo otkriti o čemu je riječ, jer želimo da bude iznenađenje - kazao je tdirektor TZ-a Šibenika Dino Karađole.

Manifestaciju su podržali i brojni sponzori u prvom redu Hrvatska elektroprivreda (HEP) koja istog datuma obilježava svoj dan.

Dok bude trajao program, gradska rasvjeta bit će ugašena te će od 20. 00 do 21. 30 sat biti zatvoren promet za sva vozila na rivi.

25. travanj 2024 03:22