StoryEditorOCM
ŠibenikPrognoza vremena

Siječanj pokazuje zimske zube: danas najniža temperatura ove zime, svega jedan iznad ništice neće puno rasti do kraja hladog i vjetrovitog tjedna

Piše Vijesti HRT/Šibenski hr.
12. siječnja 2021. - 07:42

Siječanj pokazuje (zimske) zube te je jutros u Šibeniku temeperatura zraka dosegla jedva jedan stupanj iznad ništice. To je najniža temperatura ove godine, nezabilježena od početka zime kada je prevladavala južina s kišom. Niske celzije prati slaba do umjerena bura koja će biti slabija nego jučer, a najviša dnevna temperatura iznosit će 6 stupnjeva, prema prognozi DHMZ-a. O aspektima vremena u narednim danima za HRT je izradila dipl. inž. Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a.

"Sljedećih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a povremenog snijega bit će ponajprije u gorju, u četvrtak moguće i drugdje. I dalje će biti hladno, osobito ujutro, a osjet hladnoće pojačavat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

I na Jadranu barem djelomice sunčano, a u četvrtak valja računati na povremenu kišu, osobito u Dalmaciji. Umjeren sjeverni vjetar i bura u četvrtak će ponovno pojačati, a uz slabljenje vjetra u petak jutro će biti hladnije.", prognozirala je Plačko-Vršnak.

24. travanj 2024 19:57