StoryEditor
ŠibenikPotpisani ugovori

Šibenskim studentima 47 stipendija: izdatke koje nosi studentski život barem malo će olakšati sa 700 kuna mjesečno

Piše šibenski.hr
4. siječnja 2021. - 13:03
Bruno Škovrlj jedan je od 47 šibenskih studenata koji je dobio mjesečnu stipendiju od 700 kunaGrad Šibenik

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić uručio je danas Ugovor o stipendiranju Brunu Škovrlju, studentu psihologije Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu. Bruno je jedan od 47 šibenskih stipendista koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili kriterije i dobili financijsku potporu Grada Šibenika.

S obzirom na epidemiološku situaciju ugovori su sa studentima potpisivani pojedinačno na ulazu u Gradsku upravu.

- Vjerujem kako će ova sredstva bar malo olakšati studiranje i izdatke koje studentski život nosi sa sobom. Čestitke na ostvarenim stipendijama i mnogo uspjeha u nastavku školovanja- poručio je stipendistima zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Visina stipendije iznosi 700 kuna mjesečno, a bit će isplaćivane za razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021. godine.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija raspodijelilo je ukupno 47 stipendija u tri kategorije.

U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 17 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa. Prema istim kriterijima - uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnog statusa, pravo na stipendiju ostvarilo je i 12 studenata prve godine diplomskih studija. U kategoriji studenata viših godina studija Grad Šibenik dodijelio je 18 stipendija.

13. lipanj 2021 13:56