StoryEditorOCM
Šibenikbarem nešto

Šibenskim asistentima u nastavi satnica će biti veća 20 posto; Evo kada odluka stupa na snagu

Piše Šibenski.hr
2. prosinca 2022. - 14:20

U narednoj proračunskoj godini Grad Šibenik će povećati cijenu satnice pomoćnicima u nastavi za 20 posto. Povećanje se odnosi na period od 1. siječnja do 21. lipnja 2023. godine, odnosno do kraja nastavne godine. Nakon povećanja cijena satnice, odnosno školskog sata iznosit će 30 kuna.

Podsjetimo, u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Šibenik kroz projekt ‘Pomoćnici u nastavi 4‘ zaposleno je 46 pomoćnika.

Ukupna vrijednost projekta je oko 2.265.090 kuna, a financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda, Proračuna RH i sredstvima Proračuna Grada Šibenika.

- Cilj ovog projekta je osigurati podršku učenicima s teškoćama u razvoju za kvalitetno uključivanje u redovni odgojno-obrazovni sustav, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje kroz uvođenje educiranih pomoćnika u nastavi, odnosno stručnih komunikacijskih posrednika i svjesni smo kolika je njegova korist.

Obzirom na aktualne inflatorne pritiske koji uz nezaposlene najviše pogađaju osobe s nižim primanjima pojavila se realna potreba za povećanjem visine neto satnice pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima. Prema dosadašnjim izjavama iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, status pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u osnovnim i srednjim školama trebao bi se značajnije poboljšati te na nacionalnoj razini ujednačiti visina satnice kao i ostala materijalna prava- kazala je pročelnica Mirjana Žurić, dodavši da je trenutno povećanje usklađeno s proračunskim mogućnostima.

24. ožujak 2023 03:29