StoryEditorOCM
Šibenikudruga sv. mihovil

Šibenski vodiči povodom svog dana časte sugrađane: prvo besplatno razgledavanje je na Valentinovo, objavili su i kompletni program tura

Piše Šibenski.hr
10. veljače 2021. - 15:20
Šibenski turistički vodiči pripremili su u veljači za sugrađane četiri besplatna razgledavanja gradaNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Udruga vodiča sv. Mihovil povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča Šibenčane će počastiti besplatnim obilascima povijesnim dijelovima grada.

"Kao i svake godine veljaču obilježavamo zajedno s vama, našim dragim sugrađanima. Iako je Međunarodni dan turističkih vodiča 21. veljače, svake godine nas počastite svojim dolaskom u ogromnom broju, pa već nekoliko godina u ovom mjesecu organiziramo nekoliko razgleda.

Za ovu veljaču smo pripremili nešto novo, nešto staro i nešto narančasto. Nemamo ništa posuđeno...

Krećemo s našom Mericom Mikuličin u otkrivanje šibenskih palača i to baš na Valentinovo. Prošle godine vas je u razgled krenulo toliko, da ste odmah po završetku pitali kad ćemo opet.

Zatim u slijedeću nedjelju 21. veljače pripremamo drugu poslasticu i s našim vodičima možete krenuti u šetnju Šibenikom ili Vodicama. U Šibeniku će vas dočekati Zlatka Rodin, od milja zvana Faustica, jer teško da ćete naći neku informaciju o Faustu Vrančiću, a da je Zlatka nije već iskopala u nekom arhivu. I na ovaj ste razgled došli u popriličnom broju, pa ga je Zlatka odlučila ponoviti. 

Također tog dana možete saznati kako je voda darovala gradu Vodicama ime. Do sada još nismo organizirali razgled Vodica, pa nas jako veseli što ćete s Ivanom Cukrovom imati prilike krenuti u obilazak. 

I za posljednju nedjelju nam je Dario Mikulandra pripremio nešto novo iz svoje "kužine" te će vas povesti putem križa/eva. Uskoro ćemo vas obavijestiti o detaljima za svaki razgled zbog poštivanja epidemioloških mjera", napislai su na svojoj stranici iz Udruge sv. Mihovil koja ove godine slavi 15 godina postojanja.

06. svibanj 2024 04:29