StoryEditorOCM
Šibenikstožer SDP-a

Restović: Nadam se da Burić u drugom krugu neće izbjegavati sučeljavanje!

Piše Marija Lončar
16. svibnja 2021. - 21:56

21:41 - Sada kada je poprilično izvjesno da u drugi krug za gradonačelnika Šibenika idu HDZ-ov Željko Burić i SDP-ov Tonći Restović, Restović poziva svog protukandidata na sučeljavanje.

-Nadam se da Burić u 2. krugu neće izbjegavati sučeljavanje i razmjenu mišljenja kao u 1. krugu i da će na zadovoljstvo svih Šibenčana i Sibenčanki koji će moći čuti kakvu viziju gradu nudi on, a kakvu ja i da će moći prepoznati tko ima volje, energije i odlučnosti da od Šibenika napravi pravi mediteranski grad- kazao je Restović.

U SDP- ovu stožeru atmosfera je dobra. Pladnjevi s prsutom, sirom i raznim kanapeima su se ispraznili, a dio okupljenih polako odlazi kući.

20:30 - Još je prerano govoriti o rezultatima. Podaci nam stižu na kapaljku.  Za sada je izvjesno da će biti drugog kruga- vjerojatno ja i Burić.  Još ne znamo kako stojimo s listom za Gradsko vijeće Šibenika. Očekujemo da će za 30- 45 minuta  sve biti jasnije . kazao nam je kandidat za gradonačelnika Tonći Restović.

20:12: Temeljem dojava s terena i biračkih mjesta u Šibeniku, rezultati su znakoviti. U drugi krug izbora za župana kako stvari stoje idu Marko Jelić i Goran Pauk.

- Iznenađen sam rezultatima, očekivao sam veću podršku u gradu. Za sada nema podataka iz ostalih mjesta u Županiji, ali ako u gradu ne mogu napraviti rezultat - to je to... Još uvijek nema ni rezultata kako SDP stoji za izbore za  Županijsku skupštinu, ali s obzirom da su građani dali podršku Jeliću i Pauku to vjerojatno vuče jedno drugo - kazao je Šupe, dodavši kako ipak očekuje kako će SDP u Županijskoj skupštini imati više članova nego do sada ( u protekle četiri godine su imali 2 mandata, a sada očekuju 6 op.a.)

Nije krio da je razočaran.

- SDP ide dalje. Nastavljamo dalje, a koga ću podržati u drugom krugu: onoga tko bude bliži našem programu i njegovom provođenju - kazao namje Šupe.

19:39: U prostorije šibenskog SDP-a uoči izlaznih anketa za četiri velika grada stiglo je 15-ak članova. Tu su već i Tonči Restović i Joško Šupe.

Ispred ulaza su postavljeni stolovi s hranom, sve u skladu s epidemiološkim  mjerama, dok se unutar zgrade prati televizija. Za sada je sve mirno. Prve izjave se očekuju nešto iza 19:30 sati.

Osim novinara i članova/simpatizera stranke, pridružila se i kujica Mimi - obučena u majicu SDP-a te podigla atmosferu među socijal.demokratima.

image
Marija Lončar
18. travanj 2024 19:23