StoryEditorOCM
ŠibenikPovodom 3. studenog 1944. godine

Šibenski SDP-e obilježava 73.obljetnicu oslobađanja Šibenika od fašističke okupacije<br />  

Piše šibenski.hr
2. studenog 2017. - 17:00


Povodom 73.obljetnice oslobođenja Šibenika od fašističke okupacije, sutra, 3. studenog u devet sati, u spomen na sve poginule u antifašističkoj borbi, članovi SDP-a Šibenik, položit će cvijeće i zapaliti svijeću ispred Kosturnice na gradskom groblju Kvanj.

- U povodu sjećanja na 3. studenog 1944. godine, s ponosom i pijetetom prisjećamo svih onih Šibenčanki i Šibenčana koji su dali svoje živote za oslobođenje Šibenika od fašističkih okupatora.

Želimo podsjetiti da je ovaj nesumnjivo značajan datum u povijesti našeg grada stvorio preduvjete i označio početak jedne od najintenzivnijih faza razvoja ovog grada i cijelog šibenskog kraja.

Antifašizam je naša prošlost, pobjeda i temelj na kojem gradimo budućnost. Očuvanje povijesne memorije je zadaća svih nas.

Danas s ponosom možemo govoriti o dostignućima svojih predaka, kako u NOB-u, tako i u Domovinskom ratu, kao temeljima za stvaranje hrvatske države.

Naš grad i naša Domovina su iznikli na zasadama antifašizma i Domovinskog rata. Neka je svima koji su svoje živote dali u antifašističkoj borbi i u Domovinskom ratu vječna slava i hvala, stoji u priopćenju za javnost kojeg potpisuje predsjednik Gradskog odbora SDP Šibenik Franko Vidović.



 

18. travanj 2024 23:13